Búcsú Maconkán – 2021.

2021. augusztus 20-án már a tizenharmadik alkalommal került megrendezésre a Maconkai Búcsú a város önkormányzata és a Maconkai Aranyalma Hagyományőrző Egyesület közös szervezésében a Maconkai Szent István Király Templom kertjében található szabadtéri színpadon.

Az ünnepi szentmisét Bokros Levente cserhátszentiványi plébániai kormányzó celebrálta, majd a mise keretében megáldotta az új kenyeret.

Nagy-Majdon József Bátonyterenye polgármestere ünnepi beszéde után átadásra kerültek a városi kitüntetések, melyeket Nagy-Majdon József polgármester, Letovai Zoltán alpolgármester és dr. Lengyel Tamás jegyző adott át.

Posztumusz kapta meg a Bátonyterenyéért kitüntetést dr. Mourtjos Ioannis háziorvos, a díjat özvegye vette át.

Bátonyterenyéért kitüntetésben részesült Kerekes László volt települési képviselő, ügyvezető, osztályvezető.

A Maconkai Aranyalma Hagyományőrző Egyesület közössége szintén Bátonyterenyéért kitüntetésben részesült, melyet az egyesület elnöke Orosz Tamás vett át az egyesület eddigi munkájának elismeréséért.

A Város Szolgálatáért Díjban részesült:

  • Králik István rendőr főtörzszászlós, szolgálatirányító parancsnok,
  • Nagy Ferencné óvodapedagógus,
  • Sulyokné Laczkó Rozália óvodapedagógus.

Polgármesteri ajándékban részesült:

  • Gál Patrik ökölvívó és
  • a kisterenyei Honvéd utca lakóközössége.

A Maconkai Aranyalma Hagyományőrző Egyesület a „Maconkáért” emlékérmet, munkája elismeréseként idén Jancsura Ildikónak adományozta, melyet Orosz Tamástól, az egyesület elnökétől és Kecskés Andrástól vett át a díjazott.

Orosz László (Maconka 1928. – Budapest 2000.) festőművész két alkotását ajándékozta Dr. Horváth Zoltán András Úr az Aranyalma Hagyományőrző egyesületnek.Egy olajfestményt: „Nő képeskönyvvel” és egy linómetszetet: „Téli részlet”. Az egyesületünk elnöke Orosz Tamás személyesen vehette át Horváth Úrtól Budapesten a felajánlott képeket.

Az egyesület tagjainak nevében is köszönjük jótékony támogatását.

A maconkai búcsú további részében fellépett a Maconka Táncegyüttes és a Maconkai Rozmaring Gyermek Néptáncegyüttes, a táncokra Nagyné Márton Anikó tanította be a táncosokat.

Fellépett továbbá Márió, a harmonikás, a busai asszonyok örökzöld dalokat énekeltek, Horváth Adrián és Horváth István helyi előadók dalait hallgathatta meg a közönség, valamint a Bátonyi Dalkör műsorát. Somogyi Katalin és Jenei Gábor operett slágereket énekeltek.

A nap folyamán étkezési lehetőséget, sörsátrat, kirakodó sátrat, a gyerekeknek csillámtetoválást, tombolát biztosítottak a szervezők.

A Desperado együttes koncertje után zenés műsorával, Sulyok Zoli zárta a búcsú programjait.

2021.08.20.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.