Advent és évértékelés

A Maconkai Aranyalma Hagyományőrző Egyesület tagjai a 2021-es év adventi időszakában is szépítették Bátonyterenye-Maconka településrészét és a Maconkai Szent István király Római Katolikus Templom környezetét tevékenységükkel.

Az évek óta megrendezett betlehemes játékok az újra felerősödő pandémiás helyzetben idén nem kerültek megrendezésre, több rendszeres programunk is sajnos meghiúsult.

Az idei télen a templomunk kapujának bejáratához egy kivilágított kis betlehemet készített az egyesületünk, melyet, az adventi és karácsonyi időben a templomunkat felkereső emberek éjjel és nappal is megtekinthetnek.

Az év végi évértékelő beszédében egyesületünk elnöke Orosz Tamás köszönetet mondott az idei évben végzett közös munkáért, az augusztus huszadikán megrendezésre került búcsú lebonyolításáért, továbbá tájékoztatást adott Jancsura Ildikóval a benyújtott és folyamatban lévő pályázatok helyzetéről és a jövőbeli tervekről, lehetőségekről.

Kecskés András megköszönte az egyesület nevében a Maconka Táncegyüttes és a Maconkai Rozmaring Gyermektáncegyüttes vezetőjének Nagyné Márton Anikónak és a táncegyüttesek tagjainak az éves munkáját és egy kis szerény ajándékkal kedveskedett a táncosoknak.

A 2021-es évértékelő programja, szűk körben, egy finom vacsorával és egy kellemes beszélgetéssel zárult.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.