Búcsú Maconkán – 2018.

 

A Maconkai Aranyalma Hagyományőrző Egyesület Bátonyterenye város önkormányzatával megtartotta a Maconkai búcsú rendezvényét, melyre 2018. augusztus 20-án a maconkai Szent István király templom melletti templomkertben került sor. A búcsú ünnepi szentmisével kezdődött, melyet Csonka Csaba plébános celebrált. A megszentelt új kenyeret a város polgármestere, Nagy-Majdon József szegte meg.

 

Ünnepi köszöntőt mondott a város alpolgármestere Letovai Zoltán, majd a városi kitüntetések és a Maconkáért Emlékérem átadására került sor:

  • Bátonyterenyéért-díjat vehetett át a Villámszer Kft igazgatója, dr. Koós Judit háziorvos és Kiss László Tamás nyugalmazott aljegyző.
  • A város szolgálatáért-díjban részesült Sirkó Éva Erzsébet nyugdíjas óvodapedagógus, Bozó Cecília, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője és – posztumusz – Lányiné Gaál Gabriella tanító.
  • Maconkáért Emlékérmet 2018-ban Jancsura Andrásné kapta, melyet Orosz Tamás a Maconkai Aranyalma Hagyományőrző Egyesület elnöke adott át.

 

Ebédre babgulyással és töltött káposztával várták a vendégeknek. A gyermekeknek a szentmise után különféle kézműves foglalkozásokkal is készültek a hagyományőrző egyesület tagjai a templomkertben felállított sátrak alatt. A délután a színpadon felléptek a Holdviola Együttes tagjai, a Sramlikings, Somogyi Katalin operett énekes, a Maconkai Rozmaring Gyermek táncegyüttes, a Kisterenyei Palóc Népdalkör, a Maconka Táncegyüttes és a Tari Kontyvirág Táncegyüttes közös néptánc műsorukkal, majd a Tari pajtások színjátszó kör „Gyóntatás” című színdarabját is megtekinthették az érdeklődők, valamint a Nagybátonyi Dalkör és a SPAM Rock Band is szórakoztatta a programon résztvevőket.

 

A rendezvény képei a Fotóalbumban találhatóak.

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.