2015. Fotóalbumai

Régen a falusiak a böjt utáni ételeket, borokat és kalácsokat elvitték a templomba, ahol megszenteltették a pappal és így fogyasztották el otthonaikban, családjuk körében. Ezt a hagyományt is felelevenítettük húsvét napján.

2015. májusában a felvidéken kirándultunk...

Augusztus 20-án, a falu védőszentje, Szent István király tiszteletére, az új kenyér és az államalapítás ünnepén van Maconkán a XIII. században épült román kori templomban a búcsú.

Nagy öröm és jó szórakozás, amikor az egyesület tagjai együtt sürögve-, forogva készítenek sok finomságot a „feláldozott” disznóból, amiket egész év folyamán közösen fogyasztunk el.

Már évek óta december elején a hagyományőrző csoportunkhoz is eljön a Mikulás. Az adventi időben az egyesület tagjai jelképes ajándékcsomaggal és szerény vacsorával kedveskednek a betlehemi előadásban szereplő gyerekeknek, felnőtteknek, megköszönve a részvételüket a műsorban.

Minden évben a karácsony közeledtével, a helyi fiatalokkal, gyermekekkel és felnőttekkel összefogva Betlehemes előadással kedveskedünk az erre fogékony és érdeklődő közönségnek.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.