Búcsú Maconkán – 2022.

A hagyományokhoz híven idén is ünnepi szentmisével kezdődött a 14-ik Maconkai búcsú államalapító Szent István király ünnepén.

A Maconkai Szent István templom felújítása okán a rendezvény a templom melletti parkban került megrendezésre.

2022. augusztus 20-án Csonka Csaba plébános celebrálta az ünnepi szentmisét, és a szertartás keretében megszentelte az új kenyeret is.

Letovai Zoltán alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Nagy-Majdon József Bátonyterenye polgármestere mondott ünnepi beszédet.

A búcsú keretében idén is átadták a városi kitüntetéseket és elismeréseket.

A Város Díszpolgára címet dr. Deli Gergely jogász, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora kapta.

Bátonyterenyéért kitüntetésben NagyMihály, korábbi polgármester, Király Mandi alkotóművész és az Egererdő Zrt Bátonyterenyei Erdészetének közössége részesült.

Havran József címzetes rendőr főtörzszászlós, Telekné Telek Mária nyugdíjas pedagógus, dr. Váraljai Béla háziorvosnak ítélte a város képviselőtestülete a Város Szolgálatáért díjakat.

2022-ben az Aranyalma Hagyományőrző Egyesület tagjainak döntése alapján, munkájának elismeréséül a Maconkáért Emlékérmet Orosz Tamás elnök adta át Dóra József egyesületi tagunknak.

Az ünnepi műsort szórakoztató, zenés, táncos programok követték.

Fellépett a Maconka Táncegyüttes és a Maconkai Rozmaring Gyermektáncegyüttes a BEB Zenekar kíséretével.

Operett slágereket énekelt Somogyi Katica.

A Palóc Népdalkör, a helyi Mazsorett Csoport, Horváth István és Horváth Adrián előadásait Dred és Doris produkciója követte. A tombolasorsolás után a Mojito Zenekar, a Busai Asszonyok és Sulyok Zoli előadása zárta az egész napos programot.

Maconka, 2022.08.20.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.